Lakrits- och Citronpannacotta

Sep 12, 2018 | Desserter

Ingredienser

5 dl vispgrädde
0,5 dl socker
10 gram lakritspulver
3 gelatinblad

Citrongelé:
1 dl färskpressad citronjuice
1 dl vatten
0,5 dl socker
1,5 gelatinblad

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i blöt. Blanda vispgrädde, lakritspulver och sockret i en kastrull. Låt koka upp. Vispa så att lakritspulvret löses upp och låt puttra 1-2 minuter. Ta kastrullen från plattan. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig. Fördela smeten i 5 portionsglas och ställ i kylen 2-3 timmar så att det stelnar.

När pannacottorna nästan satt sig så kan du börja med citrongelén. Lägg gelatinbladen i blöt. Värm upp citronsaft, vatten och socker tills sockret är upplöst, Vispa sedan ner gelatinbladen och ställ undan för att svalna. Häll på ca 0.5 cm lager gelé i glaset. Låt stelna. Garnera med t.ex. saltlakritsströssel och citronmeliss eller en klick grädde.

Pin It on Pinterest

Share This